El 20 de juliol de 1936 foren detinguts els seixanta claretians de Barbastre. El superior, l'administrador i el formador eren duts a la presó, els malalts a l'hospital i la resta al saló d'actes del col·legi dels Escolapis. Allí reberen l'Eucaristia d'amagat i es prepararen pel martiri ja imminent. El 15 d'agost, vint joves claretians donaven la vida en testimoni de la seva fe. Els nascuts a l'arxidiòcesi de Tarragona eren tres:
Beat Tomàs Capdevila Miró:Nascut a Maldà el 1915, tenia 10 anys quan va ingressar a Cervera per ser missioner claretià. Va fer la professió el 1930 a Vic. Va cursar els estudis filosòfics a Solsona i els de Teologia Cervera. L'agost del 1935 arribava a Barbastre per culminar la carrera amb l'ordenació sacerdotal. Quan arribà el moment del martiri, només tenia 22 anys i havia acabat el 5è de Teologia. Abans de morir, el 12 d'agost, va deixar escrit en un tamboret el seu generós perdó.
Beat Josep M. Badia Mateu: Nascut a Puigpelat el 1912, ingressà al seminari de Cervera als 11 anys. Professava a Vic el 1928 i estudiava a Solsona i Cervera. Es distingia per la seva pietat. En el moment del martiri tenia 23 anys i havia estat ordenat de lector.
Beat Alfons Sorribes Teixidor: Nascut el 1912 a Rocafort de Vallbona, ingressava al col·legi claretià de Cervera als 12 anys. Professava a Vic el 1930. En el moment de la mort era acòlit i havia acaba 4t curs de Teologia.