Santoral

29/9/2021

Miquel, Gabriel i Rafael

Signes de la presència i de la benvolença divina, l'Escriptura els presenta com a protectors del poble de Déu. El 29 de setembre és l'aniversari de la dedicació de l'església de Sant Miquel a la via Salària de Roma (segle V).

Beat Francesc de Paula Castelló Aleu Laic Màrtir

Va néixer el 1914 a Alacant. El 1934 obtenia la llicenciatura en química per la Universitat d'Oviedo i entra com a enginyer a la fàbrica Cors de Lleida. L'1 de juliol de 1936 ingressa com a soldat de complement a l'exèrcit. Dies més tard és detingut per catòlic i empresonat a Lleida el 20 de juliol. El 29 de setembre el Tribunal Popular de Lleida el condemnà a mort per declarar-se catòlic, i a la mateixa nit fou afusellat davant del cementiri lleidatà.

Beat Pau Bori Puig Sacerdot Màrtir

Nascut al Vilet el 1864, va ingressar al seminari de Tarragona i fou ordenat sacerdot el 1888. L'any 1891 entrava a la companyia de Jesús, on professava el 1904. Quan fou dissolta la companyia de Jesús, es quedà com a capellà de les Germanetes dels Ancians Desemparats de València i director espiritual dels jesuïtes dispersos.
El dia 29 de setembre fou tret del llit de l'hospital i afusellat a la ciutat de València. Tenia 71 anys. Abans de morir va perdonar als botxins.