Santoral

25/12/2020

Nadal del Senyor

«Josep, que era de la casa i la família de David, va pujar des de Natzaret de Galilea a Judea, al poble de David, anomenat Bet-Lèhem, per inscriure's amb Maria, la seva esposa, que esperava un fill. Mentre eren allà es van complir els dies i va néixer el seu fill, el primogènit. Ella l'embolcallà i el posà en una menjadora, perquè no havien trobat lloc a l'hostal.
»A la mateixa contrada, vivint al ras, hi havia uns pastors que vetllaven, guardant de nit el seu ramat. Se'ls aparegué un àngel del Senyor, la glòria del Senyor els envoltà de llum, i es van esglaiar. però l'àngel els va dir: “No tingueu por: us anuncio una nova que portarà a tot el poble una gran alegria: Avui, a la ciutat de David, us ha nascut un salvador, que és el Messies, el Senyor. Les seves senyes són aquestes: trobareu un nen en bolquers, posat en una menjadora.”
»I una multitud dels exèrcits celestials s'uní llavors mateix a l'àngel, lloant Déu i cantant: “Glòria a Déu a dalt del cel, i a la terra pau als homes que estima el Senyor.”
»Quan els àngels se'n tornaren al cel, deien entre ells els pastors: “Arribem-nos a Bet-Lèhem a veure això que ha passat i que el Senyor ens ha fet saber.” Hi anaren, doncs, tot seguit, i trobaren Maria i Josep, amb el nen a la menjadora. Havent-ho vist amb els propis ulls, van contar el que els havien dit d'aquell infant, i tothom qui ho sentia es meravellava del que deien els pastors.» (Lc 2,4-18)